Úvod / Tipy z Itálie

Situace k odjezdům do Itálie od 15.6.2020

02. 06. 2020

Vážení milovníci Itálie,

po třech měsících "italské doby temna", přinášíme dobré zprávy. Vláda ČR schválila dne 1.6.2020 tzv. evropský semafor pro cestovní ruch, který rozděluje státy do tří kategorii podle aktuální epidemiologické situace. Barvy označují bezpečné, středně rizikové a nebezpečné oblasti pro cestování. Barvy na mapě Evropy označují závažnost vývoje covid v dané zemi. Bez negativního testu na covid-19 tak mohou Češi opět cestovat od 15. června do zeleně a oranžově označených zemí.

Do zeleně a oranžově označených zemí mohou Češi cestovat bez omezení při návratu zpět.

Test však bude vyžadován při cestě z červeně označených zemí. Cizinci přijíždějící do ČR se budou prokazovat testem při cestě z oranžových i červených zemí.

Zelená zóna

Do zemí označených zelenou barvou spadá Řecko, Bulharsko, Rumunsko, Maďarsko, Německo, Rakousko, Slovensko, Slovinsko, Polsko, Litva, Lotyšsko, Estonsko, Švýcarsko, Finsko, Norsko, Kypr nebo Island.

Lidé cestující do těchto států nebudou muset mít negativní test na covid. Stejně tak ho nemusí mít ani turisté přijíždějící z těchto států do České republiky.

Oranžová zóna

Do oranžové zóny spadá Španělsko, Francie, Itálie, Portugalsko, Malta, Irsko, Belgie, Nizozemsko nebo Dánsko.

I do těchto států mohou Češi odjíždět bez toho, aniž by měli u sebe negativní test na covid-19. Turisté z těchto států, kteří budou přijíždět do Česka, ho ale u sebe musí mít.

Červená zóna

V červené zóně jsou aktuálně ze všech evropských států pouze Velká Británie a Švédsko. Při návratu z těchto států musí mít negativní test také Češi.

Systém semaforu bude podle ministra zahraničí Tomáše Petříčka flexibilní. Vyvíjet se bude podle epidemiologické situace ve světě. Nutné bude tedy sledovat stránky ministerstva zahraničí, které je pravidelně aktualizuje.

https://www.mzv.cz/jnp/cz/udalosti_a_media/tiskove_zpravy/x2020_04_25_rozcestnik_informaci_k_cestovani.html

Pokud budou mít po 15. červnu cílové státy pro vstup na svá území nějaká omezení, cestování se bude řídit jejich podmínkami.

Děkujeme Vám za přízeň a přejeme vám krásné léto. Věříme, že budete moci prožít dovolenou dle vašich představ. 

2010 - 2024 © Italia Travel - nejlepší dovolená v Itálii
Vytvořilo Plugo.cz - tvorba e-shopů